Gestoofde kip met chorizo

 

Voor 2 personen

 

500 gr kipfilet

+/- 200 gr chorizo (naar keuze zacht of pikant)

1 doos gepelde tom in blik van 200 gr

1 ui

1/2 dl witte wijn

1/2 dl water

200 gr champignons in schijfjes

Zwarte peper, zout

1/2 koffielepel gemalen koriander

1/2 koffielepel gemalen komijn

Verse pasta of rijst

 

Kip in blokjes snijden

 

Ui snipperen

 

Chorizo in de lengte halveren, vel verwijderen en dan verder in halve maantjes snijden

 

Chorizo bakken zonder vetstof, uit de pan nemen

 

In dezelfde pan kip aanbakken, kruiden met peper en zout

 

Het vuur lager zetten, ui bij de kip doen en even laten mee stoven

 

chorizo toevoegen en goed mengen

 

Tomatenstukjes toevoegen, samen met het water, de witte wijn en de kruiden

 

Dit alles 15 min op een zeer zacht vuurtje laten sudderen

 

Na 15 min de champignons toevoegen en nog eens 15 min verder laten stoven

 

Van het vuur nemen en koel wegzetten tot s'anderdaags

 

Zachtjes opwarmen (15 à 20 min op een zeer zacht vuurtje) en serveren met verse pasta of gekookte rijst 

 

 Recepten