Kalkoenschnitzel met basilicumdressing

 

Voor 2 personen:

400 gr  kalkoenschnitzels

70 gr paneermeel

30 gr geraspte parmezaanse kaas

2 eetlepels gesnipperde peterselie

peper, zout

bakboter

1 ei

een paar eetlepels bloem

pasta

rucola

 

voor de dressing:

een handvol verse basilicumblaadjes (of naar keuze méér)

70 ml slaolie

10 à 15 ml vers geperst citroensap

½ teentje look, fijngesnipperd

peper & zout

een scheutje water

 

 

 

alle ingrediënten voor de dressing (behalve het citroensap) in een pot doen en mixen

 

citroensap met beetjes bij de dressing gieten, telkens proeven om er voor te zorgen dat de dressing niet te zuur wordt

 

paneermeel, kaas en peterselie mengen

 

ei in een (brede) kom klutsen

 

kalkoen eerst in de bloem wentelen, daarna door het geklutst ei en tenslotte door het paneermeelmengsel

 

de schnitzels op een ovenplaat leggen en 20 minuten laten bakken in een voorverwarmde oven van 200 graden

 

uit de oven nemen en nog even in de pan bakken om ze van een goudgeel korstje te voorzien

(op die manier is de schnitzel binnenin goed gaar, maar langs de buitenkant niet verbrand)

 

serveren op warme borden met de pasta, de dressing en een klein toefje rucola

 

Recepten