Kip met eekhoorntjesbrood in rode wijn

 

voor 2 personen

 

500 gr kipfilet (in grove stukken gesneden)

50 gr gezouten spekblokjes

30 gr gedroogd eekhoorntjesbrood

2 wortelen (in stukjes)

2 sjalotten (gesnipperd)

2,5 dl rode wijn

1 eetl. tomatenpuree

2 eetl. bloem

1 laurierblaadje

takje tijm

p&z

olijfolie

instantsausbinder

 

giet heet water over het eekhoorntjesbrood en laat Ĺ uur zwellen; spoel grondig onder stromend water, knijp uit en giet er opnieuw heet water over, laat nu 2 uur weken

 

doe de bloem in een plastic zakje en voeg de in stukken gesneden kipfilet toe, sluit de zak en schud goed tot alle stukken kip met bloem bedekt zijn

 

olijfolie verhitten in een hoge pan en de stukken kip hierin goudbruin bakken, samen met de spekblokjes, kruiden met p&z

 

sjalot + wortel toevoegen, samen met de rode wijn en de tomatenpuree, laurier en tijm

 

eekhoorntjesbrood uit het water halen, afspoelen, uitknijpen en de grotere exemplaren eventueel in kleinere stukken snijden

 

bij de bereiding voegen, samen met een kopje van het weekvocht (even laten rusten, zodat er geen zand in de vloeistof zit)

 

alles goed omscheppen en een 45-tal minuten laten stoven op een zacht vuurtje, tot alle ingrediŽnten goed gaar zijn

 

koel wegzetten tot 's anderendaags

 

de bereiding opwarmen en eventueel bijkruiden met p&z en binden met sausbinder

 

opdienen met kroketten

 

 Recepten