Kip met sojascheuten en kerriesaus in de wok

 

voor 2 personen:

 

350 gr kipfilet

350 gr sojascheuten

1 appel

1 ui

1 eetlepel gesnipperde koriander

50 gr cashewnoten

+/- 2 dl kerriesaus

1,5 dl kokosmelk

oosterse bakolie

cayennepeper

peper & zout

 

ui halveren en in halve ringen snijden

appel schillen en in gelijke blokjes snijden

kipfilet in fijne reepjes snijden

 

kippenreepjes in de wok, in 1 eetlepel oosterse wokolie, op een hevig vuur bakken tot ze ongeveer gaar zijn, kruiden met cayennepeper, peper & zout

 

uit de wok nemen en opnieuw 1 eetlepel olie in de wok doen en hierin de ui glazig bakken onder voortdurend roeren

 

als de ui glazig is de appel en de cashewnoten toevoegen en flink roeren

 

sojascheuten toevoegen en blijven roeren, de sojascheuten moeten veranderen van kleur (glazig laten worden)

 

kerriesaus en kokosmelk toevoegen en nog een 2-tal minuten verder laten koken

 

kippenreepjes toevoegen en verder laten pruttelen tot alles goed warm is

 

tot slot de gesnipperde koriander toevoegen

 

serveren met gekookte rijst

 

lekker met een glaasje goed gekoelde Pinot Noir

 

 

Recepten