Kipfilet ‘au vin‘

 

Voor 2 personen:

 

1 el boter of margarine

1 scheut olijfolie

1 el bloem

600 gr kipfilet in grove stukken gesneden

100 gr spek in blokjes (natuur)

150 gr (diepvries) zilveruitjes

250 gr champignons in 4 gesneden

1 knoflookteentje

3 à 4 el cognac

3 dl rode wijn

4 dl kippenbouillon (4 dl water met ½ bouillonblokje)

1 bouquet garni

peper + (een weinig) zout

 

 

Olie en boter heet laten worden, en hierin de stukken kipfilet op een middelhoog vuur een 5-tal minuten rondom bruin bakken.

 

Spek, zilveruitjes, champignons en geperste look toevoegen.

 

Cognac in de pan gieten en (weg van de dampkap) flamberen.

 

De el bloem over de kip strooien en even laten meebakken.

 

Blussen met de rode wijn en de bouillon. Bouquet garni en peper (+ eventueel zout) toevoegen. Aan de kook brengen, het vuur temperen en alles 45 min laten sudderen.

 

Het bouquet garni verwijderen en de saus eventueel nog een beetje binden met maïzena express.

 

Serveren met kroketjes en fijngesnipperde rauwe witloof.

 

Recepten