Kipfilet in kriekbiersaus

 

Voor 2 personen

 

2 kipfilets (400 Ó 500 gr)

2 dl kalfsfond

1 flesje kriekbier (bij voorkeur 33cl)

1 sjalotje, fijngesnipperd

1eetlepel aalbessenconfituur

2 koffielepels suiker

peper en zout

2-tal eetlepels bloem

1 dl light room

ma´zena-express

 

kipfilet in fijne repen snijden en in de bloem wentelen; kip rondom goudbruin bakken en ondertussen kruiden met peper en zout

 

sjalot bij de kip doen en even laten meestoven

 

kalfsfond en kriek een paar seconden opwarmen in de Magnetron in de pan gieten, samen met 1 koffielepel suiker

 

op een zacht vuurtje +/- 15 min laten stoven

 

1 eetlepel aalbessenconfituur, 1 koffielepel suiker en room onder de saus roeren

 

alles nog even laten koken; de saus eventueel binden met ma´zena-express

 

nagaan of de saus genoeg gekruid is en eventueel nog wat bijkruiden

 

op warme borden serveren, bvb met rauw gesnipperd witloof en kroketten of gratin dauphinois

 

Recepten