Kipfilet op Brabantse wijze

 

Voor 2 personen
500 gr kipfilet in fijnere stukken gesneden
200 gr gerookt spek in blokjes
1 kg witloof
1 flesje palm
2 dl room (light)
1/2 blokje kippenbouillon
nootmuskaat
peper en zout
sausbinder
Kroketten

de witloofstronken in de lengte doormidden snijden en in een bodempje water laten gaarstoven met peper en zout en 1 eetlepel boter of margarine
 
in een pan de spekblokjes in een beetje boter bakken, uit de pan nemen

in dezelfde pan de kippenstukjes goudbruin bakken, kruiden met peper en zout en uit de pan nemen

het flesje palm in de pan gieten en de braadresten losmaken, kruiden met muskaatnoot en peper en het 1/2 bouillonblokje toevoegen

Even laten doorkoken en de room toevoegen. Nog even verder laten inkoken en binden tot een smeu´ge saus met sausbinder (vb ma´zena-expres).
 
de kip in het midden van een grote ovenschotel schikken met daarrond het witloof

het spek over de schotel verdelen en tenslotte de saus gelijkmatig over de schotel gieten
 
30 minuten laten bakken in een voorverwarmde oven van 200░

serveren met kroketten

 

Recepten