Paella

 

Voor 2 personen:

Olijfolie

2 uien, gesnipperd

1 2 knoflookteentjes, fijn gesnipperd

rode paprika

een (koffie)kop diepvrieserwten

100 gr chorizo in schijfjes

200 gr kipfilet in kleinere stukken gesneden

10-tal calamar-ringen (zonder deeg rond)

8 10 scampi

12-tal mosselen

een klein doosje gepelde tomaten (blik of bokaal) van 200 gr

3 4 dl kippenbouillon

1 dl droge witte wijn

200 gr risottorijst

2 capsules saffraan

mespunt cayennepeper

peper en zout

 

chorizo kort bakken in olijfolie, uit de pan nemen; kippenblokjes kruiden met (bij voorkeur) zwarte peper en bakken, uit de pan nemen

scampi bakken, uit de pan nemen; calamar-ringen bakken, uit de pan nemen

 

als er te veel vocht in de pan zit dit weggieten en opnieuw een scheut olijfolie in de pan doen

 

ui en knoflook stoven, paprika in blokjes laten meestoven

rijst toevoegen en roeren tot alle korrels blinken en licht glazig geworden zijn; de witte wijn en de helft van de bouillon toevoegen, goed roeren

alle kruiden (+ een weinig zout) toevoegen, samen met de gepelde tomatenblokjes uit blik

 

rijstbereiding +/- 10 min laten sudderen, regelmatig roeren en erop letten dat er genoeg vocht in de pan is (paella moet smeug blijven), regelmatig scheutjes bouillon toevoegen

 

ondertussen mosselen kruiden met peper en +/- 5 min stoven in een bodempje witte wijn

 

erwten, bij de rijst voegen, samen met de gebakken kip, chorizo, scampi en calamar

 

bereiding over gieten in een paellapan (of brede ovenschotel) , mosselen toevoegen en 20-tal min laten bakken in een voorverwarmde oven van 200 (eventueel afgedekt met aluminiumfolie)

 

neem regelmatig een kijkje of de bereiding niet te droog wordt, anders een scheutje bouillon toevoegen

 

Recepten