Waterzooi met kipfilets

 

voor 4 personen:

 

2 3 kipfilets

500 gr juliennegroenten (eventueel diepvries)

1 2 soeplepels kervel (eventueel diepvries)

3 blokjes kippenbouillon

1,5 dl droge witte wijn

1,5 dl room

3 eetlepels boter

3 eetlepels bloem

sap van citroen

p & z

gekookte aardappelen

 

 

in een grote kookpan 1 liter water aan de kook brengen met de bouillonblokjes en de witte wijn

 

de groenten toevoegen, samen met de in stukken gesneden kipfilets

 

de pan afdekken en op een zacht vuur 15 20 min laten garen

 

de stukjes kip uit de pan nemen en warm houden

 

in een andere (hoge) pan de boter laten smelten en de bloem onderroeren, eventjes laten bakken en langzaam het kookvocht met de groenten onderroeren tot een dikke soep bekomen wordt

 

kervel, citroensap en room onderroeren en kruiden met peper en zout

 

tot slot de stukjes kip bij voegen en alles nog eens goed laten doorwarmen

 

serveren met gekookte aardappelen en stokbrood

 

Recepten