Amandelkoekjes

 

 Ingrediënten:

 

200 gr bruine suiker 

270 gr bloem 

100 gr amandelschilfers 

170 gr zeer zachte boter

1 eetlepel melk 

 

Zachte boter en bruine suiker tot crème mengen 

 

Amandelschilfers, samen met 1 eetlepel melk onder de crème mengen 

 

Bloem in 1 keer onderroeren en goed mengen tot een vast deeg verkregen wordt 

 

Vorm het deeg tot een rechthoekige worst van + /- 3 cm hoog en 6 cm breed, verpak dit in huishoudfolie 

 

Laat ten minste 2 uur rusten in de koelkast 

 

Oven voorverwarmen op 180 graden, ondertussen fijne schijfjes snijden van het opgesteven deeg (een paar mm dik

 

Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de koekjes (niet te kort naast elkaar

 

De koekjes 12 min bakken aan 180 graden

 

Laten afkoelen op een rooster 

 

Bewaren in een goed afgesloten doos 

  

 

 

Recepten