American Cookies

 

 Voor +/- 30 koekjes

130 gr boter op kamertemperatuur

190 gr bruine suiker

1 koffielepel vanille-extract

1 ei losgeklopt

1 eetlepel melk

220 gr bloem

6 gr bakpoeder

200 gr chocoladedruppels

 

Meng de malse boter met de suiker met een mixer of keukenrobot tot een crème

 

Meng de vanille, het hele ei en de melk al kloppend onder het mengsel

 

Zeef de bloem en het bakpoeder samen en meng het dan onder het beslag

 

Meng er ten slotte de stukjes chocolade onder

 

Bedek een bakplaat met boterpapier en leg met behulp van 2 lepels hoopjes deeg op de bakplaat (Laat voldoende afstand tussen de koekjes)

 

Bak 18 minuten in een op 180° voorverwarmde oven

 

Laat afkoelen op een rooster

 

Bewaar de koekjes in een luchtdichte doos

  

 

Recepten