Appelcakejes met kaneel

 

Voor een 20-tal cakejes

 

1/2 appel in zeer kleine stukjes gesneden

een paar druppels citroensap

1 flinke eetlepel kaneel

3 eieren

250 gr zachte boter

225 gr. witte kristal- of basterdsuiker

50 ml melk

190 gr zelfrijzende bloem

muffinvorm

papieren vormpjes



Verwarm de oven voor op 160 (stand warme lucht)

Meng de stukjes appel met een paar druppels citroensap en de kaneel

Meng de eieren met de suiker en voeg de malse boter toe, klop alles tot een luchtig geheel (met de kloppers van de mixer)

Voeg melk en daarna gezeefde bloem toe, blijf flink kloppen

Voeg op het laatst het appelmengsel toe en roer dit goed onder het deeg

Verdeel het mengsel over de vormpje (let wel, een muffinvorm is noodzakelijk om te vermijden dat het deeg uitloopt)

Laat de cakejes 20 min bakken in de oven

Controleer met een mes of breinaald de gaarheid; wanneer het mes of de breinaald uit het deeg komt mag er geen deeg aanhangen, anders de baktijd verlengen

Laat een beetje afkoelen en zet ze daarna op een rooster om verder af te koelen

 

 

 Recepten