Apple Crumble

 

450 gr appelen (= 4 à 5 stuks) (bvb Jonagold)

50 gr bruine suiker

2 koffielepels kaneel

200 gr (echte) boter, zeer koud

150 gr gewone suiker

300 gr gezeefde bloem

snuifje kaneel

 

oven voorverwarmen op 180°

 

appelen schillen en in kleinere stukken snijden

 

bruine suiker met de 2 koffielepels kaneel mengen, en onder de appelen mengen

 

een ingevette ovenschaal vullen met dit appelmengsel

 

gezeefde bloem mengen met de witte suiker

 

de koude boter door dit mengsel werken (beginnen al snijdend met 2 messen, daarna met de handen) tot een kruimelige massa ontstaat (niet te lang, anders wordt de boter warm en begint alles te kleven)

 

een snuifje kaneel onder het deeg mengen

 

de crumble over de appelen verdelen en 45 min bakken op 180°

 

kan lauw of koud gegeten worden, eventueel met slagroom of “crème anglaise”

 

Recepten