Bodding (of broodpudding)


300 gr oud wit brood
1/2 liter volle melk
200 gr kristalsuiker
4 eieren (geklutst)
100 gr rozijnen
een kleine eetlepel kaneel
3 eetlepels vanillepudding (poeder) (= +/- 25 gr)
 
Melk samen met de suiker verwarmen tot alle suiker opgelost is

Brood ( met de korsten) in grove stukken breken en in een kom doen, overgieten met de warme gesuikerde melk, rozijnen toevoegen.

Zorg dat al het brood met melk bedekt is.

Laat +/- 30 min weken en roer/plet het brood af en toe tot het mengsel omgevormd is tot een brij.

Voeg na 15 min vanillepoeder, kaneel en de geklutste eieren toe en meng goed.

Leg in een rechthoekige ovenschotel een vel bakpapier en strijk goed plat. (Strijk de schotel eerst in met wat boter of olie, zo verschuift het bakpapier niet)

Giet het mengsel in de vorm en laat 1 uur bakken in een op 170° voorverwarmde oven.

Steek een breinaald of een metalen brochettestokje in de bodding; als deze er droog uit komt is de bodding gaar (anders de baktijd verlengen).

 

 Recepten