Brownies

 

300 gr suiker

250 gr gesmolten (echte) boter

6 eieren

100 gr bloem

350 gr fondant chocolade

bakvorm van +/- 35 cm op 25 cm

 

oven voorverwarmen op 180°

 

chocolade smelten in de magnetron, of “au bain marie”

 

in een ruime kom suiker en eierdooiers mengen met de kloppers van de mixer, tot een bijna witte crème (ten minste 5 min kloppen)

 

langzaam de gesmolten boter onder gieten; blijven kloppen

 

bloem over de kom zeven en onderroeren, nog steeds met de kloppers van de mixer

 

chocolade onder het deeg roeren, eerst met een spatel, daarna verder met de kloppers van de mixer

 

eiwitten tot sneeuw kloppen en voorzichtig onder het chocoladedeeg roeren

 

bakvorm beboteren en met bloem bestrooien, en hierin het deeg gieten en gladstrijken

 

temperatuur van de oven verlagen tot 160° (op stand warme lucht) en 35 min laten bakken

 

het gebak laten afkoelen en in vierkante porties snijden alvorens op te dienen

 

 

 Recepten