Chocolademousse

 

Voor 4 personen

 

150 gr pure chocolade

4 eieren

1 zakje vanillesuiker

2 eetlepels boter op kamertemperatuur

1 dl slagroom (40%)

45 gr poedersuiker

geraspte chocolade als versiering

 

de chocolade in een grote kom doen en in de microgolfoven (op halve kracht) laten smelten ; opgelet voor aanbranden !! (wachten tot de chocolade bijna volledig gesmolten is alvorens om te roeren)

 

beetje bij beetje de boter onderroeren

 

ondertussenwit en geel van de eieren scheiden en 2 eierdooiers in een mengkom doen

 

het zakje vanillesuiker bij de eierdooiers doen en dit mengsel mixen met de kloppers van de mixer tot het lichtgeel en schuimig wordt; dan onder de gesmolten chocolade mengen

 

de (goed gekoelde) room stijfkloppen en voorzichtig onder het chocolademengsel roeren

 

de 4 eiwitten stijf kloppen, pas op het einde de poedersuiker toevoegen

 

1/3 van het stijfgeklopte eiwit onder het chocolademengsel roeren, daarna de rest ; niet te lang roeren zodat de mousse lekker luchtig blijft

 

de chocolademousse over glazen of schaaltjes verdelen en enkele uren in de koelkast zetten

 

voor het opdienen met chocoladeschilfers bestrooien

 

 

Recepten