Chocoladetruffels

 

60 gr zachte boter (liefst čchte boter)

150 gr fondantchocolade

˝ dl (light) room

1 etl melk

1 eierdooier

80 gr poedersuiker

˝ koffielepel rumextract

 

cacaopoeder

gemalen kokospoeder

hagelslag

 

 

chocolade, samen met 1 eetlepel melk smelten in de microgolf (telkens in perioden van 30 sec, de chocolade mag absoluut niet koken anders wordt hij bitter)

pas op het laatst, als de chocolade bijna volledig gesmolten is, in de chocolade roeren

 

ondertussen de zachte boter samen met de poedersuiker en de eierdooier goed mengen met de kloppers van de mixer

 

room en rumextract onder de chocolade roeren, daarna het boter-suiker mengsel geleidelijk onder de chocolade mengen tot alle boter en suiker verwerkt is

 

het mengsel een ˝ uur in de koelkast laten afkoelen

 

met 2 koffielepels “rotsjes” maken van de chocolade en de truffels naar keuze in cacaopoeder, kokos of hagelslag rollen

 

op een schotel of in individuele papiertjes leggen en verder laten opstijven in de koelkast

 

 

Recepten