Citroencake

 

3 eieren

75 gr zachte boter

75 gr ricotta 

Sap van 1 citroen

175 gr suiker 

175 gr zelfrijzende bloem 

Bloemsuiker voor de versiering 

 

Eieren splitsen en de dooiers mengen met de suiker; lang genoeg mengen tot de suiker opgelost is (ten minste 5 min), bij voorkeur met de kloppers van de mixer 

 

Ricotta en zachte boter onder roeren, verder mengen tot alles opgelost is 

Citroensap ondermengen 

 

Bloem zeven en in 2 3 keer onder roeren 

Tenslotte het eiwit tot sneeuw kloppen en voorzichtig onder het deeg spatelen 

 

Het deeg in een beboterde vorm gieten (+/- 20 cm doorsnee) en 35 min bakken in een voorverwarmde oven (160 stand warme lucht

 

Uit de vorm nemen en volledig laten afkoelen 

 

Bestrooien met bloemsuiker alvorens te serveren 

 

 

Recepten