Clafoutis met appeltjes en speculaas

 

3 appelen (bv. jonagold)

5 speculaaskoekjes

Sap van 1 sinaasappel

Een scheutje Grand Marnier

3 eieren

100 g suiker

3 eetlepels bloem

2 dl volle melk

1/2 zakje bakpoeder

 Een handvol amandelschilfers

1/4  koffielepel kaneel

 

 

Schil de appelen en snij in stukjes.

 

Doe de appelstukjes, de verkruimelde speculaas en het sinaasappelsap in een kookpan. Laat op een zacht vuur afgedekt stoven gedurende 10 min.

 

Roer regelmatig om en voeg halverwege de kooktijd een scheutje Grand Marnier toe.

 

Voeg indien nodig ook wat water toe.

 

Mix met de kloppers van de mixer de eieren met de suiker, de gezeefde bloem en bakpoeder, melk en kaneel.

 

Strijk een ovenschaal (doorsnede +/- 22 cm, 4 à 5 cm hoog) in met boter en giet er de helft van het eimengsel in.

 

Bedek met de speculaascompote en strooi er de amandelschilfers over.

 

Giet er de rest van het mengsel over.

 

Schuif gedurende 35 min. in een op 170°  voorverwarmde oven (warme lucht).

 

Dien lauw of koud op, eventueel met een bolletje vanilleroomijs of crème anglaise.

  

 

 

 Recepten