Frangipanetaart

 

1 kant-en-klaar taartbodem

abrikozenconfituur

180 gr boter

180 gr suiker

200 gr gemalen amandelen

3 eieren

2 eetlepels bloem

3 lepels melk

1 scheutje rum, of een paar druppels rumextract

 

boter en suiker gedurende 15 à 20 minuten tot crème roeren met de kloppers van de mixer,

één na één de eieren bijvoegen

 

amandelen, bloem en melk onder de crème roeren en een scheut rum toevoegen

 

het deeg in een taartvorm van 25 cm leggen, goed aandrukken en met een vork een paar gaatjes in de bodem prikken

 

een paar eetlepels abrikozenconfituur op de bodem uitsmeren (dit gaat gemakkelijker als de confituur een beetje opgewarmd werd), hierop de amandelcrème verdelen

 

de taart in een voorverwarmde oven van 220° plaatsen en na 10 minuten de temperatuur van de oven verlagen tot 180° en nog 35 min verder laten bakken

 

de taart eventueel bedekken met suikerglazuur

Recepten