Frisse appeltaart met speculaaskorstje

 

1 kant-en-klaar bladerdeeg

3 appels

200 gr abrikozen uit blik

2 etl bloem

2 dl room (light)

2 eieren

3 etl suiker

kaneel

 

voor het kruimelkorstje:

75 gr bloem

75 gr boter

100 gr speculoos

3 etl bruine suiker

 

begin met het kruimelkorstje; verkruimel de speculaas, voeg er de bloem, de bruine suiker en de in nootjes verdeelde koude boter bij

 

kneed met de vingertoppen tot een kruimelige massa (voeg eventueel nog wat bloem toe indien nodig)

zet deze bereiding in de koelkast

 

leg het uitgerolde bladerdeeg (met bakpapier) in een taartvorm van 27 cm, doorprik de bodem een paar keer met een vork

 

snij de geschilde appels en de uitgelekte abrikozen in stukjes, strooi er wat kaneel (naar eigen smaak) over en roer alles goed dooreen, verdeel over de taartvorm

 

roer geleidelijk de room door de bloem, voeg eieren en suiker toe en klop goed dooreen, verdeel over het fruit

 

verdeel er het kruimelige speculaasmengsel over

 

de taart in een voorverwarmde oven van 200 plaatsen en na 20 minuten de temperatuur van de oven verlagen tot 180 en nog 25 min verder laten bakken

 

de taart wordt lekkerder wanneer u ze een dag laat rusten

 

Recepten