Kolonel (Citroensorbet met wodka)

 

 IngrediĆ«nten:

 

1/2 liter water 

200 gr suiker 

Sap van 3 grote citroenen (of +/- 2,5 dl sap)

1 eiwit 

Wodka 

 

Water en suiker gedurende 5 minuten laten koken 

 

Ondertussen de citroenen uitpersen om +\- 2,5 dl sap te verkrijgen 

 

Na 5 min de siroop van het vuur nemen en het sap door een fijne zeef bij de siroop gieten; goed roeren

 

Een borrelglaasje wodka onderroeren 

 

Laten afkoelen in de koelkast 

 

Het eiwit stijfkloppen en langzaam de koude siroop onder het stijfgeklopte eiwit roeren 

 

De siroop zal niet goed binden met het eiwit, maar dit is normaal ( dit komt goed in de ijsmachine)

 

In de ijsmachine gieten tot de sorbet klaar is; over scheppen in een diepvriesdoos en in de diepvriezer zetten tot gebruik 

 

Voor het serveren de sorbet 10 Ć  15 min op voorhand uit de diepvriezer nemen

 

In een groot glas of dessertcoupe 2 bolletjes sorbet scheppen en overgieten met een borrelglaasje wodka 

  

 

 

Recepten