Marsepeinkoekjes

 

Voor +/- 20 koekjes

 

225 gr amandelpoeder

100 gr poedersuiker

1 eiwit (lichtjes losgeklopt)

1 vanillestokje

1 mandarijntje

(eventueel) een paar druppels amandelaroma

 

rasp de schil van het mandarijntje (dit gaat heel gemakkelijk met behulp van een zeste schiller, maar in dat geval moeten de bekomen reepjes nog verder fijn gesneden worden met een mes)

 

snij het vanillestokje in de lengte door, en schraap er de pitjes uit, meng met de vingertoppen onder het amandelpoeder

 

meng alle ingrediėnten in een ruime kom tot een samenhangend deeg; gebruik hiervoor een vork (niet met de handen, wordt anders een plakkerige boel)

 

voeg een paar druppels sap van het mandarijntje toe (niet te veel ineens, anders wordt het deeg te lopend en lukt het niet meer om er een rol van te maken)

 

rol een worst van het deeg (van +/- 3 ą 4 cm doorsnede)

 

snij de worst in plakjes van +/- 1cm (begin met de worst in 2 te snijden, en dan elk stuk verder in 2, op die manier bekom je mooi verdeeld een 20-tal koekjes)

 

de oven voorverwarmen op 160° (stand warme lucht, anders 180°)

 

de koekjes op een ingevette bakplaat leggen (of op bakpapier op de bakplaat, dan is invetten niet nodig)

 

de koekjes 15 minuten bakken tot ze lichtbruin zijn

 

laten afkoelen alvorens op te eten

 

 

Recepten