Mousse van advocaat met speculaas

 

Voor 6 7 individuele wijnglaasjes

 

1 eierdooier

2 eiwitten tot sneeuw geklopt

8 speculaaskoekjes

1 pakje vanillesuiker

1 eetlepel fijne suiker

2 dl advocaat (= +/- 8 eetlepels)

250 gr mascarpone

3 speculaaskoekjes voor de bovenste laag

 

 

1 eierdooier mengen met de suiker en kloppen tot een schuimige massa

 

vanillesuiker, mascarpone en advocaat onder de bereiding kloppen

 

het stijfgeklopte eiwit zeer voorzichtig onderroeren

 

de speculaas verkruimelen (dit gaat makkelijk wanneer u de verkruimelde koekjes in een plasticzak doet en er met de deegrol overgaat tot ze bijna poeder geworden zijn)

 

glaasjes vullen: beginnen met een bodempje verkruimelde speculaas; hierop een paar eetlepels mousse, daarbovenop een laagje verkruimelde speculaas, dan opnieuw de mousse

 

minimum 6 8 uur laten opstijven in de koelkast en vr het opdienen bestrooien met de 3 andere (verkruimelde) speculaaskoekjes

 

 

Recepen