Quatre-quart

 

4 eieren

200 gr suiker

200 gr zelfrijzende bloem

200 gr boter (op kamertemperatuur)

1 zakje vanillesuiker

 

boter op kamertemperatuur laten komen

 

losgeroerde eierdooiers en suiker bijvoegen en met de kloppers van de mixer tot een roomkleurige massa roeren (ten minste 5 min)

 

de gezeefde bloem onderroeren (niet in één maal) en tot slot het tot sneeuw geklopte eiwit onder spatelen

 

het deeg in een goed ingevette en met bloem bestoven vorm scheppen en 45 minuten bakken op 170° (warme lucht, niet voorverwarmen)

 

tegen het einde van de baktijd met een lange naald (vb een metalen brochettespies) nagaan of de cake binnenin droog is, indien er nog natte deeg aan de naald hangt de baktijd verlengen

 

 

om de cake een frisse smaak te geven kan er, net voor het eiwit ondergeroerd wordt, een appel (in kleine stukjes gesneden) in het deeg verwerkt worden

 

 

 Recepten