Tiramisu van chocolade met Grand Marnier

 

Voor 6 7 individuele wijnglaasjes

 

1 eierdooier

2 eiwitten tot sneeuw geklopt

6 8 zandkoekjes

1 eetlepel fijne suiker

1 2 eetlepels Grand Marnier

250 gr mascarpone

200 gr melkchocolade

 

chocolade laten smelten (au bain-marie of in de magnetron aan halve kracht gedurende een 5-tal min)

 

1 eierdooier mengen met de suiker en kloppen tot een schuimige, lichtgele massa

 

mascarpone en gesmolten chocolade onder de bereiding kloppen en 1 2 eetlepels Grand Marnier toevoegen, goed roeren tot alle klonters en brokjes opgelost zijn

 

het stijfgeklopte eiwit zeer voorzichtig onderroeren

 

de koekjes verkruimelen (dit gaat makkelijk wanneer u de verkruimelde koekjes in een plasticzak doet en er met de deegrol overgaat tot ze kleiner geworden zijn)

 

glaasjes vullen: beginnen met een bodempje verkruimelde koekjes; hierop een paar eetlepels mousse, daarbovenop een laagje verkruimelde koekjes, dan opnieuw de mousse

 

minimum 6 8 uur laten opstijven in de koelkast en vr het opdienen eventueel bestrooien met geraspte chocolade

 

Recepten