Tiramisu

 

Voor 6 à 7 individuele wijnglaasjes

 

250 gr mascarpone

2 eieren

1 pakje vanillesuiker

1 eetlepel fijne suiker

½ kopje zeer sterke koffie

1 borrelglas Amaretto

1 pak ‘Boudoirs’

cacaopoeder

 

eiwit van de dooiers scheiden en het wit tot stevige sneeuw kloppen

 

1 eierdooier mengen met de suiker en kloppen tot een schuimige massa

 

vanillesuiker, mascarpone en Amaretto onder de bereiding kloppen

 

het stijfgeklopte eiwit zeer voorzichtig onderroeren

 

de koekjes één voor één in de koffie dompelen en in individuele (wijn)glazen leggen en met een laag Amaretto-mengsel bedekken

 

opnieuw een laag in koffie gedrenkte koekjes op de bereiding leggen, en eindigen met het mengsel

 

minimum 4 uur laten opstijven in de koelkast en vóór het opdienen bestrooien met cacaopoeder

 

als versiering een 2-tal Mikado-koekjes in het glas steken

 

 

Recepten