Zelf koekjes bakken

 

125 gr boter

100 gr chocoladedruppels

mespunt zout

1 ei

125 gr griessuiker

1 zakje vanillesuiker

250 gr bloem

1 koffielepel bakpoeder

 

 

bloem zeven en mengen met een snuifje zout en het bakpoeder

 

boter laten smelten, en samen met het ei en de suiker toevoegen aan de gezeefde bloem

 

deeg kneden en halverwege de chocoladedruppels onder het deeg mengen en verder kneden

 

de deegbal ongeveer 1 uur in de koelkast laten rusten

 

daarna het deeg tot een worst van 4 5 cm doorsnee rollen en in bakpapier verpakken (als een grote snoep)

 

nog 1 uur in de koelkast laten rusten

 

de oven voorverwarmen op 180 200 gr (afhankelijk van je eigen oven)

 

schijfjes van 1 cm dik snijden en op een ingevette bakplaat leggen (of op bakpapier op de bakplaat)

 

de koekjes 10 12 minuten bakken tot ze goudbruin zijn

 

laten afkoelen alvorens de koekjes op te dienen

 

 

Recepten