moelleux van chocolade

 

Voor 9 gebakjes

 

100 g donkere chocolade 

110 g boter

50 g gezeefde zelfrijzende bloem

100 g suiker 

4 eieren 

vanille-ijs en/of crème anglaise 

Een paar verse frambozen 

Muffinvormpjes

 

Neem 2 hele eieren en meng ze volledig met de suiker, voeg daarna enkel de dooiers van de 2 resterende eieren toe en meng alles ten minste 5 min met de kloppers van de mixer

 

Zeef de bloem boven de mengkom en klop het geheel goed los

 

Smelt de chocolade samen met de boter en voeg toe aan het mengsel, klop verder tot een homogeen vloeibaar deeg

 

Giet het deeg in een plastic (diepvries)zakje en bind stevig toe

 

Laat afkoelen in de koelkast, zodat het mengsel wat kan opstijven

 

Bak de moelleux vlak voor het serveren. Laat het deeg tot dan in de koelkast liggen

 

Verwarm de oven voor op 200° (of 180° op stand warme lucht)

 

Wrijf de binnenzijde van de muffinvormpjes in met een beetje boter en strooi er vervolgens wat bloem over

 

Knip onderaan een klein hoekje uit het zakje met deeg en spuit het deeg in de vormpjes

 

Vul elk vormpje voor 2/3

 

Bak de moelleux 10 minuten in de oven op 180° (stand warme lucht)

 

Het hart van de moelleux moet nog vloeibaar zijn

 

Maak de gebakjes voorzichtig los met bvb een klein aardappelmesje

 

Serveer de warme of lauwe moelleux met crème anglaise, en/of een bolletje vanille ijs en een paar verse frambozen

 

 

Recepten