Aperitiefhapjes

 

Garnalenhapje

 

100 gr gepelde grijze garnalen

1 eetlepel fijngesnipperde verse bieslook

2 koffielepels mayonaise

1 koffielepel light room

peper uit de molen

 

alle ingrediënten door elkaar mengen en net voor het opdienen kleine aperitiefglaasjes vullen met de bereiding

 

Hapje met rivierkreeftjes en roze pompelmoes

 

100 gr gepelde rivierkreeftjes

˝ roze pompelmoes

1 eetlepel cocktailsaus

peper uit de molen

 

de pompelmoes van vel en vliezen ontdoen, in kleine stukjes snijden en samen met de rivierkreeftjes in een kommetje doen (let erop dat het sap zoveel mogelijk opgevangen wordt boven de kom)

 

cocktailsaus onderroeren en kruiden met peper

 

net voor het opdienen kleine aperitiefglaasjes met deze bereiding vullen

 

Lepelhapje met mozzarella en parmaham

 

1 pakje mozzarella pareltjes

olijfolie van goede kwaliteit

Parmaham (of gandaham)

Zongedroogde tomaatjes

een paar blaadjes verse basilicum

 

de mozzarella laten marineren in een scheutje olijfolie, peper, zout en fijngesnipperde basilicum

 

zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes snijden en onder de marinade roeren

 

ham in de lengte in brede repen snijden en draperen in een chinees lepeltje (in de vorm van een roosje); hierin een toefje van de mozzarellabereiding leggen

 

Lepelhapje “Caprese

 

kerstomaatjes

groene pesto

mozzarella

 

kerstomaatjes in schijfjes snijden, mozzarella in kleine blokjes snijden (de grootte van een schijfje kerstomaat), afwisselend een schijfje tomaat/een schijfje mozzarella in een (chinees) lepeltje leggen en een streepje groene pesto overgieten

Recepten