Mousse als aperitiefhapje

 

Hammousse

 

Voor +/- 20 aperitiefglaasjes:

 

100 gr Ardense ham

200 gr gekookte ham

3 dl slagroom

50 gr harde gelatine (kant en klaar)

mespunt cayennepeper

peper

 

slagroom stijf kloppen

de 2 soorten ham fijnmalen met de mixer of in de keukenrobot, en kruiden met peper en een mespunt cayennepeper

gelatine zacht laten worden (een paar seconden in de microgolfoven) en onder de ham roeren

de room onder het hammengsel spatelen en een spuitzak vullen met de mousse

kleine aperitiefglaasjes vullen met de mousse en in de koelkast laten opstijven

 

 

Mousse van eend

 

Voor +/- 6 aperitiefglaasjes:

 

100 gr foie gras van eend

1 dl slagroom

40 gr harde gelatine (kant en klaar)

peper en zout

 

slagroom stijfkloppen

foie gras met de gesmolten gelatine mixen

kruiden met peper en een weinig zout

slagroom voorzichtig onderspatelen en met een spuitzak kleine aperitiefglaasjes vullen

in de koelkast laten opstijven

 

 

Recepten