Sint Jacobsvruchten met zeekraal

 

voor 4 personen:

 

4 Sint Jacobsvruchten

1 2 eetlepels gerookte baconsnippers

20 gr zeekraal

appel (Granny Smith)

een paar druppels limoensap

een scheutje balsamico-azijn

olijfolie

peper

 

 

snij de Sint Jacobsvruchten in kleine dobbelsteentjes

snij de bacon in nog kleinere stukjes

hak de zeekraal in kleine stukjes

schil de appel en snij in zeer kleine stukjes (brunoise), besprenkel met een paar druppels limoensap

 

verwarm olijfolie in een wok of pan en roerbak de bacon

 

voeg na een paar seconden de Sint Jacobsvruchten toe, samen met de zeekraal

 

roerbak max gedurende 1 minuut

 

kruid met peperen een scheutje balsamico

 

voeg ten slotte de appelstukjes toe en roerbak nog een paar seconden

 

serveer op kleine aperitiefbordjes of in glaasjes

 

 

Recepten