Thais soepje als aperitiefhapje

 

3dl kippenbouillon

2,5 dl kokosmelk

klein kopje diepvrieserwtjes

4 lente-uitjes in fijne ringen gesneden

1 doosje krab

gepelde rivierkreeftjes

1 eetlepel rode currypasta

een paar druppels vissaus

cayennepeper

vers limoensap

een paar blaadjes verse koriander

 

erwtjes in een kookpot doen en met de rode currypasta kort roerbakken

 

bouillon en kokosmelk bijgieten en goed roeren, een minuutje laten koken

 

krab, lente-uitjes en een paar druppels vissaus toevoegen

 

een paar druppels limoensap toevoegen (proeven om naar eigen smaak aan te passen)

 

eventueel (naar eigen smaak) wat cayennepeper toevoegen indien de soep pikanter dient te zijn

 

in kleine (aperitief)kommetjes een paar rivierkreeftjes leggen, hierop de hete soep gieten

 

versieren met een fijngesnipperd korianderblaadje per portie

 

Recepten