Zwaardvisspiesjes met verse kruiden

 

Voor 8 spiesjes

 

1 zwaardvismoot van +/- 1 cm (+/- 150 gr)

Handvol verse peterselie

10-tal  blaadjes basilicum

10-tal blaadjes dragon

1 sjalot

2 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit

(+ 2 om te bakken)

1 koffielepel xeresazijn

sap van ½ limoen

1 mespunt piment d'espelette (chilipoeder mag ook)

flink wat gemalen zwarte peper

zeezout

 

 

kruiden fijnhakken, sjalot zeer fijn snijden

 

olijfolie met azijn mengen, alle kruiden en sjalot ondermengen en op smaak brengen met peper, zout en piment d'espelette (of chilipoeder)

indien de vinaigrette nog te dik is nog wat olijfolie onderroeren

 

bij voorkeur een uurtje op kamertemperatuur laten marineren

 

Zwaardvis in blokjes snijden en op kleine bamboe prikkers steken (3 blokjes per stokje)

Kruiden met zwarte peper en zout

Olijfolie verhitten en de spiesjes hierin bakken gedurende 2 min op hevig vuur

Het vuur iets verminderen, de spiesjes omkeren en nog 1 min verder laten bakken

 

ondertussen limoensap onder de rest van de vinaigrette roeren  (zuurheid controleren alvorens alles in de bereiding toe te voegen)

 

De spiesjes op kleine aperitiefbordjes schikken en de vinaigrette over de spiesjes dresseren

 

Onmiddellijk opdienen

  

 Recepten