Aardappelen in de oven met sjalotjes

 

voor 2  personen:

 

600 gr aardappelen (méér of minder naar eigen keuze)

1 zoete aardappel

2 eetlepels olijfolie

2 flinke sjalotten, of 4 kleinere

1 koffielepel paprika

een paar takjes verse tijm

zwarte peper uit de molen

(zee)zout

 

 

oven voorverwarmen op 200°

 

aardappelen + zoete aardappel schillen en in blokjes van +/- 1 cm snijden

 

sjalotten schoonmaken en in grove brokken snijden

 

olijfolie mengen met het paprikapoeder

 

aardappelen samen met de sjalotten en versneden takjes tijm in een ovenschotel doen en kruiden met peper en zout

 

de olie over de schotel gieten, zeer goed roeren zodat alles volledig onder de olie zit

 

50 à 60 min laten bakken in de oven (200°)

 

de temperatuur van de oven verhogen tot 240° en nog 10 min laten bakken

 

 

 Recepten