Courgetteflan

 

Voor 6 porties

 

1 à 2 courgetten (+/- 500 gr)

3 eieren

1 groentebouillonblokje

1 dl room

1 teentje knoflook

Een handvol basilicumblaadjes

1 eetlepel bloem

Peper & zout 

Mespunt clilipoeder of piment d'espelette

 

Halveer de courgettes en verwijder de zaadjes (gaat gemakkelijk met een lepel)

 

Snij de courgette in grove stukken

 

Breng voldoende water ( met het bouillonblokje) aan de kook en kook de courgetteblokjes in ongeveer 8 minuten gaar; laat heel goed uitlekken

 

Weeg 250 gr courgetteblokjes en doe deze samen met de eieren, de look, kruiden, basilicum, bloem en de room in de blender en mix tot een romige massa

 

Vet 6 siloconevormpjes in met olijfolie en verdeel het courgettemengsel over de vormpjes

 

Zet in een voorverwarmde oven van 180° en bak de flan in 30 min gaar (steek met een mes in het midden van een potje; de flan is gaar wanneer er niets aan het mes blijft hangen

Recepten