Focaccia

 

 Ingrediënten:

 

500 gr all-in wit brood

1 ui 

Een paar eetlepels olijfolie 

2 eetlepels provencaalse kruiden

Een paar takjes verse rozemarijn

Fleur de sel of grof zeezout

 

Snipper de ui in niet te fijne stukjes en bak gedurende een paar minuten glazig in een pan met een beetje olijfolie, kruid met (zwarte) peper

 

Doe de all-in in de keukenrobot, samen met 280 ml water, de provencaalse kruiden en de afgekoelde uisnippers 

 

Laat 10 min kneden (indien het deeg te droog is een paar druppels water toevoegen tot je een homogeen deeg krijgt)

 

Neem uit de mengkom en vorm een bol met het deeg, doe dit in een ruime kom en bedek met plasticfolie 

 

Zet in een oven van 30 à 35° gedurende 45 min om het deeg te laten rijzen 

 

Vet ondertussen een pizzavorm van 30 cm in met een paar druppels olijfolie 

 

Neem het gerezen deeg uit de kom en klop de lucht met de vuist uit het deeg

 

kneed het deeg nog even (1 à 2 min) met de hand en vorm een rechthoek van +/- 30 cm lang en iets minder breed, leg in de pizzavorm en besprenkel met een beetje olijfolie 

 

Bedek opnieuw met plasticfolie en laat opnieuw 40 min rijzen in een oven van 35°

 

Neem uit de oven en duw met de vinger putjes in het deeg 

 

Snipper er verse rozemarijn over en besprenkel opnieuw met olijfolie 

 

Werk af met zoutkorrels

 

Bak in een oven van 200° gedurende 30 min.  Indien het brood te bleek is, de temperatuur verhogen tot 220° en nog 5 min verder laten bakken 

 

 

 

  Recepten