Kruidige aardappelen uit de oven

 

voor 2  personen:

 

750 gr krielaardappelen (méér of minder naar eigen keuze)

4 à 5 eetlepels olijfolie

2 teentjes look

1 koffielepel paprika

1 koffielepel gedroogde tijm

1 koffielepel gedroogde rozemarijn

zwarte peper uit de molen

(zee)zout

 

 

oven voorverwarmen op 200°

 

aardappelen zeer grondig wassen en in de lengte in 8 partjes snijden (niet schillen)

 

olijfolie mengen met alle kruiden en de fijngesnipperde look

 

de gesneden aardappelen in een ovenschotel doen en de oliemarinade over de aardappelen gieten, zeer goed roeren zodat de schijfjes volledig bedekt zijn met de marinade

 

de schotel bedekken met aluminiumfolie (maak een klein gaatje in het midden zodat de stoom er uit kan) en 30 min laten bakken in de oven

 

de temperatuur van de oven verhogen tot 220°

 

de aluminiumfolie verwijderen en de aardappelen goed roeren; nog 15 min laten bakken (of tot de aardappelen gaar zijn)

 

 

Recepten