Nieuwe aardappeltjes met verse tijm uit de oven

 

Voor 2 personen

 

500 gr nieuwe kleine aardappeltjes (ongeschild)

2 3 el olijfolie

zwarte peper uit de molen

zout (facultatief)

5 6 ongepelde teentjes knoflook

4-tal takjes verse tijm

 

verwarm de oven voor op 200C

 

de aardappeltjes en de tijm goed wassen en in een ovenschotel doen

 

de ongepelde look tussen de aardappeltjes leggen, en overgieten met olijfolie

 

afwerken met een paar flinke draaien van de pepermolen en eventueel zout

 

45 min bakken bij 200 tot de aardappeltjes zacht zijn

 

schep een paar keer om tijdens het bakken (prik tussendoor even met een tandenstoker om de gaarheid van de aardappeltjes na te gaan, afhankelijk daarvan de baktijd verkorten of verlengen)

 

lekker bij barbecue of bij gegrilde sardientjes

 

 
Recepten