Omelet met spinazie en gerookte zalm

 

Voor 2 personen

 

4 5 eieren

een scheutje melk

1 ui

+/- 100 gr gerookte zalm in snippers

100 gr jonge spinazie (liefst vers)

100 gr geraspte mozarella

een weinig boter om te bakken

peper en zout

 

ui snipperen en volledig zacht laten worden (op een zacht vuurtje, zodat de ui niet aanbrandt)

 

ondertussen de eieren boven een schaal breken en losroeren, kruiden met peper en zout en een scheutje melk onderroeren

 

vervolgens de geraspte kaas onder het eimengsel roeren

 

wanneer de ui zacht is de spinazie toevoegen en laten slenken (eventueel met deksel op de pan, dan gaat dit sneller)

 

na een paar minuten het eimengsel toevoegen en goed over de pan verdelen, hierop de gesnipperde zalm strooien

 

deksel op de pan zetten en een 5-tal minuten op een zacht vuurtje laten bakken (opletten dat de onderkant niet aanbrandt), tot het eimengsel gestold is

 

daarna nog 1 1,5 min onder de hete grill plaatsen om de bovenkant op te drogen

 

 

Recepten