Omelet “dit is Belgisch”

 

Voor 2 personen

 

4 à 5 eieren

een scheutje melk

300 gr (volle grond) witloof

100 gr gepelde grijze garnalen

een weinig boter om te bakken

een paar sprietjes verse bieslook, fijngesnipperd

peper en zout

 

het witloof doormidden snijden, wassen en in stukken van +/- 1 cm snijden, stoven in de boter, kruiden met peper en zout

 

ondertussen de eieren boven een schaal breken en losroeren, kruiden met peper en zout en een scheutje melk onderroeren

 

als het witloof “al dente” gaar is het eimengsel overgieten; zorg ervoor dat het ei goed verdeeld is over het witloof

 

op een zacht vuurtje het eimengsel laten bakken (opletten dat de onderkant niet verbrandt), tot het eimengsel gestold is

 

de garnalen over de omelet strooien en even laten mee warmen (niet te lang, anders worden ze taai)

 

(indien gewenst kan de omelet omgedraaid worden om de bovenkant (héél kort) te laten bakken)

 

de omelet op een voorverwarmde schaal laten glijden en opdienen met vers stokbrood en een goedgekoelde witte wijn

 

 Recepten