Quiche met gerookte zalm en witloof

 

Voor een taartvorm van 28 cm

 

1 pak bladerdeeg

150 gr gerookte zalm (snippers)

500 gr witloof

100 gr gruyère of emmenthal (geraspt)

4 eieren

2,5 dl room

peper, zout en nootmuskaat

 

 

witloof in de lengte halveren, wassen en in halve ringen van ½ cm snijden

 

witloof stoven in een weinig water, kruiden met een beetje zout en peper, laten afkoelen

 

deeg, samen met het bakpapier in de taartvorm doen, het overtollige papier wegknippen

 

met een vork in de bodem gaatjes prikken (om te vermijden dat er zich bij het bakken blazen zouden vormen)

 

een beetje geraspte kaas over het deeg verdelen, hierop de reepjes zalm gelijkmatig verdelen, samen met het afgekoelde witloof

 

hierover de rest van de geraspte kaas verdelen

 

eieren met room klutsen en kruiden met flink wat peper en nootmuskaat, en een weinig zout (zalm is reeds gezouten)

 

dit mengsel over de taart gieten

 

35 min laten bakken in een voorverwarmde oven, aan 180° (stand warme lucht)

 

de quiche lauw of helemaal koud laten worden alvorens te serveren

 

lekker met een gemengde sla met vinaigrette

 

 

Recepten