Quiche met tonijn, mas en tomaat

 

Voor een taartvorm van 28 cm

 

1 pak bladerdeeg

1 blikje tonijn in eigen nat (+/- 150 gr), uitgelekt en in fijne stukjes verdeeld

1 klein blikje mas

1 tomaat in schijfjes

100 gr gruyre of emmenthal (geraspt)

4 eieren

2,5  dl room

peper, zout en nootmuskaat

 

 

deeg, samen met het bakpapier in de taartvorm doen, het overtollige papier wegknippen

 

met een vork in de bodem gaatjes prikken (om te vermijden dat er zich bij het bakken blazen zouden vormen)

 

een beetje geraspte kaas over het deeg verdelen, hierop de tonijn gelijkmatig verdelen, samen met de mas

 

hierover de rest van de geraspte kaas verdelen

 

eieren met room klutsen en kruiden met flink wat peper en nootmuskaat, en een beetje zout

 

dit mengsel over de taart gieten

 

hierover de schijfjes tomaat mooi verdelen

 

35 min laten bakken in een voorverwarmde oven, aan 180 (stand warme lucht)

 

de quiche lauw of helemaal koud laten worden alvorens te serveren

 

lekker met een gemengde sla met vinaigrette

 

 

Recepten