Toast champignon

 

voor 2 personen:

 

500 g Parijse champignons

2 4 dikke sneden wit brood (2 cm dik) zonder korst

1 fijngesnipperde sjalot

1 2 eetlepels boter

5 takjes peterselie

1 teentje look

1 kleine eetlepel balsamico-azijn

peper en zout

 

 

Snij de champignons in grove stukken

 

Smelt een klontje boter en kleur de champignons aan; voeg tussendoor nog een klontje boter toe.

 

Zet het vuur lager en voeg de sjalot en de geperste look toe

 

Druppel wat balsamico over de pan en voeg peper en zout toe

 

Versnipper de peterselie en roer onder de champignons

 

Toast ondertussen de dike sneden brood in de toaster

 

Leg op elk bord 1 of 2 warme toasten en verdeel er de gare champignons over

 

Bestrooi de champignons eventueel met een paar korreltjes Fleur de sel

 

 

Recepten