Tortilla met spekjes uit de oven

 

Voor 2 personen

 

4 à 5 eieren

250 gr gekookte (vastkokende) aardappelen

250 gr ui

1 à 2 tomaten

100 gr gerookt spek of gerookte bacon in reepjes

Een scheutje melk

1 mespunt mosterd

Peper en zout

1 teentje look

1 mespunt provencaalse kruiden

20 gr geraspte kaas (smaak naar keuze)

 

Halveer de uien en snij in halve ringen

 

Gaar de ui een 3-tal minuten in de magnetron

 

Snij de gekookte aardappelen in blokjes van 1 cm

 

Bak spek (of bacon) knapperig in een pan

 

Meng aardappel en ui onder het spek en giet over in een (niet te grote) ovenschotel

 

Snij de tomaten in fijne schijfjes en verdeel boven op dit mengsel, zorg er voor dat de bereiding goed verdeeld is over de ovenschotel

 

Kluts ondertussen de eieren samen met een scheutje melk, peper, zout, mosterd, geperste look en provencaalse kruiden, giet over in de ovenschotel

 

Strooi geraspte kaas over en zet 20 min in een aan 180° voorverwarmde oven

 

Indien gewenst kan je de schotel op het einde van de gaartijd nog een 3-tal min onder de hete grill plaatsen

 

Opdienen met stokbrood en/of een frisse sla 

 

Recepten