Bolognesesaus

 

voor 3 personen:

 

1 2 uien

1 wortel

500 gr gemengd gehakt of rundergehakt

100 gr baconreepjes

1 soeplepel bloem

1/2 liter vleesbouillon

2 doosjes tomatenpuree van 70 g

1 2 laurierblaadjes

peper & muskaatnoot

pasta + pastablokje

Parmezaanse kaas

 

 

ui en wortel fijnsnijden, en samen met de bacon een 5-tal minuten laten stoven

 

het gehakt erbij doen en bruinbakken, met een vork kleinmaken

 

tomatenpuree onderroeren, goed mengen en tenslotte 1 eetlepel bloem over strooien, nogmaals goed roeren en even laten bakken

 

blussen met de bouillon en kruiden met laurier, peper en muskaatnoot (gn zout, de bacon en de bouillon maken de saus zout genoeg)

 

30 45 min laten sudderen, af en toe roeren

 

de pasta gaarkoken en de saus apart serveren met de Parmezaanse kaas

 

 

Recepten