Cannelloni met mozarella

 

voor 3 personen:

 

500 gr gemengd gehakt

400 gr tomaten in stukjes (uit blik)

70 gr tomatenpuree

16-tal rolletjes cannelloni

1 wortel, 1 rode paprika

250 gr champignons

1 teentje knoflook

1 gesnipperde ui

50 gr (vers) geraspte parmezaanse kaas

olijfolie

tabasco

1 mespunt cayennepeper

1 el oregano, 1 el marjolein

peper, zout en nootmuskaat

150 gr geraspte mozarella

 

 

Ui en look stoven in de olijfolie. Gehakt bijvoegen en laten bakken; met een vork fijn prakken tot het helemaal los en korrelig gebakken is.

 

Tomatenpuree + het blik tomaten toevoegen en roeren. Cayennepeper, tabasco, marjolein, oregano, peper, zout en nootmuskaat eveneens toevoegen en goed onderroeren. Op een zacht vuur de bereiding 15 min laten pruttelen.

 

De saus aanlengen met +/- 3 dl water (de saus moet de consistentie hebben van een dikke soep; de niet-voorgekookte rolletjes cannelloni zullen nog vocht opnemen tijdens het bakken)

 

De wortel, champignons en paprika klein snijden en +/- 10 min stoven in een weinig olijfolie; kruiden met peper en zout.

 

Neem een ovenschotel en verdeel een 4-tal el gehaktsaus over de bodem. Vul de cannelloni met de gehaktsaus en leg de rolletjes naast elkaar in de schotel.

Let erop dat er nog van de saus overblijft.

 

Meng de gestoofde groenten onder de overgebleven saus en roer er ook de mozarella onder. Bedek de cannelloni met deze groenten-kaas mengeling en strijk glad. Verdeel de parmezaanse kaas over de schotel.

 

Laat de schotel 40 min bakken in de voorverwarmde oven op 200.

 

Geef hier eventueel stokbrood of ciabatta bij.

Recepten