eigen spaghettisaus

 

voor 3 personen:

 

700 gr gemengd gehakt

1 klein doosje tomatenpuree

2 uien

1 doos gepelde tomaten in stukjes

 2 wortelen

250 gr champignons

2 teentjes knoflook

2 dl rode wijn

2,5 dl water

peper & zout & muskaatnoot

mespunt cayenepeper,1eetlepel oregano, basilicum, marjolein (gedroogde kruiden)

enkele druppels tabasco

½ klontje suiker

maïzena express

pasta + pastablokje

Parmezaanse kaas

 

de ui snipperen en stoven, samen met de look

 

het gehakt bruinbakken 1 eetlepel bloem over strooien, tomaten + tomatenpuree toevoegen

 

alle kruiden + tabasco toevoegen

 

de fijngesneden wortel en de champignons toevoegen en alles 15 min laten stoven; af en toe roeren

 

de rode wijn en water toevoegen en alles nog eens 25 à 30 min laten sudderen

 

af en toe roeren

 

een paar minuten voor het einde van de kooktijd het halve klontje suiker toevoegen

 

de pasta gaarkoken en de saus apart serveren met de Parmezaanse kaas

Recepten