Gegratineerde pasta met gehakt en ansjovis


voor 2 3 personen:

200 gr fusilli
olijfolie
peper en  zout
mespunt cayennepeper
nootmuskaat
1 ui, fijngesnipperd
1/2 rode paprika in stukjes gesneden
1 teentje look, fijngesnipperd
450 500 gr gehakt
1 doos gepelde tomatenstukjes (400 gr)
1,25 dl witte wijn
1 doosje ansjovis op olie, uitgelekt en fijngehakt
150 gr geraspte mozzarella
25 gr parmezaanse kaas
pasta koken volgens de aanwijzingen op het pakje

in een pan olijfolie verwarmen en hierin de fijngesnipperde ui, paprika en knoflook laten stoven

gehakt toevoegen en laten bakken, met een vork fijn maken tot het helemaal korrelig (= rul) gebakken is

tomaten en wijn toevoegen, samen met de kruiden; 20 min zachtjes laten stoven

ansjovis toevoegen en goed onder de saus mengen

pasta afgieten, onder de gehaktsaus roeren, en de bereiding in een vuurvaste schotel gieten

mozzarella over de schotel strooien, samen met de parmezaanse kaas

20 min bakken in een op 180 voorverwarmde oven

Zet de laatste 5 min nog even onder de grill om een mooi korstje te krijgen.
 

 

Recepten