Pasta met calamares, scampi en St-Jacobsmosselen

 

voor 2 personen:

 

200 gr pasta

4 6 (kleine) calamares (uit diepvries, volledig gekuist) in ringen gesneden

4 grote St-Jacobsmosselen (zonder koraal) in kleinere stukken gesneden

10 scampi (gepeld en darmkanaal verwijderd)

1 teentje look

1 ui

1,5 dl droge witte wijn

1,25 dl water

1 el tomatenpuree

1 blik tomaten in stukjes (400 gr)

1 koffielepel suiker

1 handvol verse basilicumblaadjes

p & z

1 meespunt chilipoeder

olijfolie

 

 

in een pan 1 el olijfolie verwarmen en hierin de fijngesnipperde ui en knoflook laten stoven

 

tomaten, tomatenpuree, witte wijn, water, suiker, en de helft van het basilicum (fijngesnipperd) in de pan gieten en kruiden met chili, peper en zout

 

de saus 30 min laten sudderen

 

ondertussen de pasta gaarkoken volgens de aanwijzingen op de verpakking

 

scampi bij de tomatensaus toevoegen en 1 min laten meekoken, vervolgens St-Jacobsmosselen en inktvisringen onderroeren

 

alles nog een paar minuten laten meestoven tot je ziet dat de zeevruchten gaar zijn (gaat heel snel!)

 

de rest van het basilicum fijn snipperen en onder de saus roeren, samen met de uitgelekte pasta

 

onmiddellijk serveren met een goedgekoelde, droge witte wijn

 

Recepten